ARHIVA VESTI
     
 
Reprezentativni sindikati iz Bora i Majdanpeka traže od Vlade Republike Srbije prijem. RTB Bor Grupa predmet istražnih radnji i hapšenja čelnih ljudi.

U RTB POSAO ZA VUČIĆA I SELAKOVIĆA




Bor, 22.04.2013.
Višemesečno ukazivanje Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Nezavisnosti i Industrijskog sindikata Srbije, tj njenih članica u RTB-u rezultirala je hapšenjem nekoliko čelnih rukovodilaca RTB-a. U želji da se Vladi Republike Srbije ukaže na kontinuitet i opsežnost kriminala u RTB-u reprezentaivni sindikati na nivou RTB-a i RBM Majdanpek, Samostalni sindikat metalaca Srbije, Nezavisnost i Industrijski sindikat Srbije zatražili su prijem kod prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Jovana Krkobabića i ministra pravde Nikole Selakovića.
Od navedenih članova Vlade traži se da daju svoj pun doprinos u rešavanju nagomilanih problema prisutnih u RTB-u po pitanju najavljenih zloupottreba službenog položaja, korupcije, ugrožavanja sistema kolektivnog pregovaranja i reperezentativnosti sindikata. Pre nekoliko dana prilikom utvrđivanja reprezentativnosti Sindikata rudara Srbije došlo je do grubog kršenja procedure i izbacivanja predstavnika sindikata Nezavisnost van prostorije u kojoj se reprezentativnost utvrđivala a uzročnik ovog vandalskog čina je Ljubiša Miljković, samozvani predsednik SRS-a koji se proglasio i prvim čovekom Samostalnog sindikata metalaca Srbije za Bor. I pored ovog skandaloznog postupka Komisija je izdala Rešenje o reprezentativnosti SRS-u koji i pored pretnji i ucena kao i otvorene podrške direktora od 5500 zaposlenih uspeo da sakupi oko 1600 pristupnica. Ako je pravde u pritvorskoj jedinici bi trebalo da budu i čelni ljudi RTB-a i Sindikata rudara Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"