ARHIVA VESTI
     
 
KOMPANIJA "GLOBAL STEEL"

NEOZBILJAN I OPASAN POSLODAVAC




Kraljevo, 13.04.2007.
Svi pokušaji Štrajkačkog odbora i radnika "Magnohrom" Kraljevo da "Global Steel" ispoštuje dogovore koji su postignuti, ostali su bez rezultata. Neodgovornost i neozbiljnost "Global Steel"-a nisu novina, ali se stepen bahatog ponašanja uvećava, a zabrinutost zaposlenih sve više raste.

Sindikat "Nezavisnost" Magnohroma sa velikom zabrinutošću prati događje u preduzeću, pokušavajući da da svoj doprinos da se iznađu najkvalitenija rešenja koja imaju uporište u realnosti. Štrajkački odbor radnika "Magnohroma" pokazuje sve veću slabost a stari sindikati "Magnohroma", tek sada pokazuju svoju nestručnost neorganizovanost i nemoć u sindikalnom delovanju.

Sindikat "Nezavisnost" Magnohroma na određen način preuzima odgovornost za buduće događaje, ali da bi se iz ove situacije izvukao mogući maksimum, sindikatu "Nezavisnost" je potrebna podrška svih radnika "Magnohroma". "Nezavisnost" je u ovoj teškoj situaciji za sve u Magnohromu, uspela da u ovim "smutnim" vremenima stekne poverenje i pridobije blizu 400 članova sindikata, što znači da smo ispunili i uslov reprezentativnosti.

To ne treba da bude kraj, to je ustvari početak aktivnog delovanja sindikata "Nezavisnost" u Magnohromu. Značajno je da se ideje sindikata "Nezavisnost" prihvataju i od strane Štrajkačkog odbora i štrajkača. Ono na čemu će sindikat "Nezavisnost" insistirati i dalje je da se od Agencije za privatizaciju izdejstvuje opomena "Global Steel"-u zbog nepoštovanja Kupoprodajnog ugovora, kao i da se za sve članove sindikata "Nezavisnost" Magnohrom obezbedi pravna i advokatska zaštita. Štrajkačkom odboru je predloženo od strane "Nezavisnosti" da nastavi pregovore sa predstavnicima "Global Steel"-a i direktorom Magnohroma. Poslodavac je iskoristio mogućnost iz kolektivnog ugovora da može bez ograničenja da izdaje rešenja o radnoj obavezi i time bitno ugrozio štrajkačke aktivnosti. Na Štrajkačkom odboru je da brzo deluje i zaštiti radnike u štrajku, a sindikat "Nezavisnost" će sve aktivnosti štrajkačkog odbora podržati, ako su oni u interesu radnika i štrajka i ako te aktivnosti nisu u suprotnosti sa zakonom i važećim kolektivnim ugovorom.

Očekujemo u toku sledeće nedelje da predstavnici sindikata "Nezavisnost" budu primljeni u Agenciji za privatizaciju, kao i da ćemo najkasnije do kraja sledeće nedelje u "Magnohrom" doći sa našim pravnim ekspertima i advokatima. To će biti potvrda da svoje obaveze i obećanja poštujemo, te da znamo da na adekvatan, zakonski način zastupamo interese naših članova i radnika "Magnohroma".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"