ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije u Koncernu „Fabrika vagona Kraljevo“ nastavlja kontinuitet reprezentativnosti.Novi Kolektivni ugovor na vidiku.

INDUSTRIJSKI SINDIKAT SRBIJE REPREZENTATIVAN U FVK KRALJEVO




Kraljevo, 22.04.2013.
Pokrenuta inicijativa za preispitivanje i utvrđivanja reprezentativnosti sindikata u Fabrici vagona Kraljevo rezultirala je izdavanjem Rešenja Industrijskom sidnikatu FVK u kome stoji da je u skladu sa Zakonom o radu a nakon komisijskog preispitivanja IS FVK potvrdio i nastavio kontinuitet reprezentativnosti. Sindikalna reprezentativnost u strateško važnom preduzeću kao što je FVK koji trenutno zapošljava blizu 800 radnika predstavlja obavezu IS FVK da u narednom periodu potpiše Kolektivni ugovor koji je u završnoj fazi pregovaranja.
Nagomilani problemi u FVK-u ne mogu biti rešeni bez podrške države ali je neophodno iznaći nove modalitete finansiranja proizvodnje i kontrole sredstava koja država Srbija izdvaja za FVK. „IS FVK pored aktivnosti oko novog Kolektivnog ugovora prioritet daje rešenju problema redovnosti zarada i iznalaženju načina isplate zarada koje mesecima kasne.“ Izjavio je predsednik IS FVK Momčilo Vilotijević. U narednom periodu ISS će u svim delovima Koncerna izvršiti registraciju pojedinačnih sindikata i Zajednički odbor staviti u punu funkciju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"