ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije razgovarali sa Marijom Leković članom Gradskog veća zaduženom za privredu Grada Beograda i Zoranom Tanasijevićem, koordinatorom Demokratske stranje za saradnju sa sindikatima, o opstanku i razvoju Beogradske industrije. Budućnost Beograda je u snažnom industrijskom razvoju.

DA BEOGRAD BUDE INDUSTRIJSKI GRAD




Beograd, 12.04.2013.
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije je obavilo razgovor sa Marijom Leković članom Gradskog veća zaduženim za privredu Grada Beograda i tom prilikom prezentovane su višegodišnje aktivnosti ISS na temu Industrijalizacije i nove Industrijske politike Srbije.
Najnoviji pozitivni događaji vezani za Reindustrijalizaciju koji su podržani od Vlade Republike Srbije Ministrstva finansija i privrede potvrđuju da društveni razvoj i bolji standard građana je nezamisliv bez snažne industrije, industrije koja je bazirana na visokim tehnologijama, efikasnom upravljanju sa programima izvozne orijentacije.
Iznesena mišljenja predstavnika ISS naišla su na punu podršku Marije Leković koja je izložila i Plan Grada Beograda kada je industrijski razvoj u pitanju.
Posustala industrija Beograda zahteva konkretne mere i aktivnosti, pre svega spašavanje preostalih velikih industrijskih sistema i stvaranje uslova za privlačenje stranih investitora.
Ovaj programn omogućava i značajno upošljavanje bazirano na stručnoj, osposobljenoj radnoj snazi koju Beograd delimično ima a delimično mora biti stvorena kroz sistem obrazovanja i doživotnog učenja i usavršavanja. Da bi se ovaj ambiciozni plan sproveo neophodno je stvoriti sinergiju među učesnicima i dobiti podršku Vlade Republike Srbije koja do sada ima naznake političkog revanšizma i opstruiranja aktivnosti Gradskih vlasti po mnogim pitanjima pa i po pitanju Reindustrijalizacije Beograda.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"