ARHIVA VESTI
     
 
Multinacionalna kompanija „Safran“ potpisala je Evropski okvirni sporazum za profesionalnu integraciju mladih sa IndustrAll evropskim sindikatom. Mladi i njihovo zapošljavanje su budućnost Evrope. Industrijski sindikat Srbije priželjkuje slične sporazume i u Srbiji.

ZAPOSLENI MLADI BUDUĆNOST EVROPE




Pariz, 05.04.2013.g.

       Francuska multinacionalna kompanija Safran potpisala je Evropski okvirni sporazum sa Evropskim industrijskim sindikatom o promovisanju i integraciju mladih u okviru Grupe Safran. Potpisnici su saglasni da ključ zapošljavanja mladih leži u njihovoj obuci i obrazovanju, prilagođen njihovim ciljevima u kombinaciji sa praktičnim radnim iskustvom. Za Safran je od vitalnog značaja da predvidi promene u poslovima i veštinama prilikom obnove svoje radne snage. Safran čvrsto veruje da je stručna obuka glavna alatka za integraciju mladih u svet rada i stoga koristan alat za mlade koji se zapošljavaju u Safranu.

       Ovaj Sporazum između Safrana i Evropskog industrijskog sindikata je od izuzetnog značaja jer ohrabruje i druge multinacionalne kompanije da zapošljavaju mlade jer je mlada radna snaga ključ evropske budućnosti.

       Važno je napomenuti da je Safran lider u oblasti visoke tehnologije, core biznisa, aeronautike, odbrambene industrije i bezbednosti. Safran zapošljava 62 500 radnika širom sveta a u samoj Evropi 40 000 radnika. U 2012.g. Safran je imao obrt od 15 560 biliona eura.

      Sporazum je ispred IndustriAll ETU potpisao  zamenik generalnog sekretara Bart Samin podvukavši činjenicu da je cilj Sporazuma obezbeđenje 2000 pripravnika godišnje u naredne tri godine. Integracija 6000 mladih ljudi u Safran grupu je dobrodošla vest i ohrabrujući signal za druge kompanije pogotovo kada vidimo uticaj ekonomske krize i trenutni visok nivo nezaposlenih mladih u Evropi.

      Industrijski sidnikat Srbije će kao članica IndustriAll ETU pokrenuti aktivnosti sa ciljem potpisivanja sličnih okvirnih sporazuma sa kompanijama u Srbiji.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"