ARHIVA VESTI
     
 
Zašto su Slovačka vlada, premijer, ministri, stručna javnost i političari pametniji od srpske vlade, premijera, ministara, stručne javnosti i političara? US Steel ostaje u Slovačkoj do 2019.godine. Sačuvano 12000 radnih mesta.

US STEEL OSTAJE U SLOVAČKOJ DO 2019.G.




Beograd, 04.04.2013.g.
Medijski pregled Železare Smederevo preuzet od Bete sadržao je informaciju da se američki US Steel neće povući iz Slovačke sve do 2019.godine i da će se u tom periodu nastojati da se očuva svih 12 000 radnih mesta i na taj način sačuva čitav jedan region i grad Košice.
Ovo je rezultat dogovora US Steel-a i slovačke vlade tačnije slovačkog premijera Fica koji je boravio u sedištu US Steel-a – Pitzburg. Sporazum u formi Memoranduma sadrži konkretne obaveze slovačke vlade i mere koje će omogućiti da se troškovi proizvodnje smanje uz obavezu US Steel-a da Železaru ne prodaju u narednih pet godina. Slovačka vlada se obavezala da će omogućiti subvencionisanu cenu struje i da će se smanjiti određena davanja po pitanju životne sredine u meri koje obezbeđuju zdravlje ljudi i okoline. U Slovačkoj više nema potere za potencijalnim investitorima, mogućim kupcima Železare. U železaru, grad Košice i region vratila se sigurnost a slovačka vlada je položila jedan važan ispit iz predmeta socijalne odgovornosti i očuvanja industrijskih kapaciteta Slovačke.
Ova informacija je potpuno nezapaženo propraćena kroz medije a bilo bi dobro da je došla do srpske vlade, premijera, ministara, političara i analitičara, koji nisu u slučaju Železare Smederevo pokazali „promoćurnost“ i odgovornost. Znanje košta puno, neznanje nema cenu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"