ARHIVA VESTI
     
 
FABRIKA VAGONA KRALJEVO (FVK)

NA PUTU OPORAVKA




Kraljevo, 13.04.2007.
Zabrinutost radnika Fabrike vagona Kraljevo (FVK) o budućnosti preduzeća polako se smanjuje, a glavni razlog su pune hale radnika i posla, redovne zarade i značajno poštovanje obaveze od strane «Azov-Intex». Ovo je dominantno mišljenje, koje je izneto predsedniku GSM «Nezavisnost» Draganu Matiću, koji je posetio FVK i razgovarao sa Fvjakislavom Ferdjukom i rukovodstvom sindikata Nezavisnost FVK.

- «FVK je skoro petnaest godina bio van ozbiljnih ekonomskih i privrednih tokova, te kao takav, izgubio tržište i partnere. U perspektivi FVK može očekivati punu uposlenost i proizvode, koji će se plasirati na tržište Evropske unije. Ova 2007.godina, je godina konsolidacije proizvodnje i poslovnih pozicija FVK, a očekujemo da ćemo u 2008. imati normalno poslovanje i dobit. Postojanje sindikata u FVK je poželjno i sindikat «Nezavisnost» i drugi sindikati imaće i imaju potpuno isti tretman. U ovom trenutku se lični dohotci ne finansiraju iz poslovnog prihoda, već se dotiraju od strane «Azov – Intex». Postoje određeni problemi u isplati zaostalih zarada, ali će i ta obaveza uskoro biti regulisana i u potpunosti poštovana.Teško je obezbediti sredstva za proizvodnju i za stare dugove i za zarade, ali svi ti problemi se ubrzano rešavaju. Uskoro se može očekivati nova oprema i tehnologije, koje će doprineti konkuretnosti proizvoda FVK-a. Struktura zaposolenih u ovom ternutku ne odgovara potrebama posla, te se određeni broj radnika edukuje i obučava za zanimanja koja su FVK-u u budućnosti potrebna«, rekao je u svom obraćanju Fvjakislav Ferdjuk.

Sve ove aktivnosti su ohrabrujuće i odslikavaju ozbiljnost kompanije «Azov – Intex. Predsednik GSM «Nezavisnost» je predložio da se u FVK-u sprovede anketiranje zaposlenih, sa ciljem utvrđivanja nivoa korporativne kulture i komunikacije u FVK-u. Problem neuplaćivanja sindikalne članarine sindikatu «Nezavisnost» od strane FVK, će biti razrešen dogovorom između FVK i GSM «Nezavisnost», putem sporazuma.Poseta je bitno doprinela i boljem upoznavanju rada i delovanja GSM «Nezavisnost», kao i dobijanje sveobuhvatnih informacija oko sadašnjosti i budućnosti Fabrike vagona Kraljevo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"