ARHIVA VESTI
     
 
Podeljene nagrade za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji za 2012. godinu. Nagrađeni projekti 5 malih preduzeća i 5 velikih privrednih subjekata u 2012. godini od 42 prijavljena na konkursu.

NAGRAĐENE DRUŠTVENO NAJODGOVORNIJE KOMPANIJE




Beograd, 01.04.2013. U Beogradu u Privrednoj komori Srbije održana ceremonija dodele Nacionalnih nagrada za društveno odgovorno poslovanje u 2012. godini. Ova nagrada se dodeljuje svake druge godine od 2007. Na konkurs se prijavilo 42 privredna društva sa projektima društveno odgovornog poslovanju.



Ceremoniju je otvorio novi predsednik Privredne komore Srbije, Željko Sertić a prisutne su pozdravili i potpredsednik Vlade RS i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić i Vilijam Infante, stalni koordinator UN u Srbiji.



O radu žirija za dodelu nagrada i Društveno odgovornom poslovanju u Srbiji govorio je Dušan Stokić, sekretar Odbora za zaštitu životne sredine i član tima PKS za društveno odgovorno poslovanje. Žiri je dodelio 5 nagrada za društveno odgovorno poslovanje za 2012. godinu u grupi malih i srednjih preduzeća i to:

5. mesto , „Visan“ d.o.o. -Beograd

4. mesto, Institut za kardio vaskularne bolesti Vojvodina - Sremski Karlovci

3. mesto, „Božić i sinovi“ -Pančevo

2. mesto, Specijalna bolnica „Merkur“ -Vrnjačka Banja

1. mesto, „SCS – Plus“ -Knjaževac



U kategoriji velikih preduzeća nagrade su dobili:

5. mesto, Valjaonica aluminijuma „IMPOL“ - Sevojno

4. mesto, Erste Banka - Novi Sad

3. mesto, Henkel Srbija - Kruševac

2. mesto, Telekom Srbija - Beograd

1. mesto, Hemofarm a.d. –Vršac

Komisija je razmatrala projekte sa ekonomskog, etičkog, ekološkog i socijalnog aspekta društveno odgovornog poslovanja. Ova prestižna nagrada predstavlja primere dobre prakse u Srbiji i podstrek su svim preduzećima kako se može poslovati ekonomski isplativo a istovremeno pokazati visok nivo humanosti i poštovanja ekoloških standarda.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"