ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat DAD Draxlmaier potpisao novi Kolektivni ugovor. Povećanje zarade uz nova radna mesta.

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U DAD DRAXLMAIER ZRENJANIN DONEO UVEĆANJE ZARADA I NOVA RADNA MESTA





Zrenjanin, 26.03.2013.g.
Višegodišnje socijalno partnertstvo Industrijskog sindikata Srbije i DAD Draxlmaier Zrenjanin rezultiralo je potpisivanje novog Kolektivnog ugovora. Pregovori su rezultirali dogovorom da se važeća cena minimalnog sata u Srbiji uveća za 5% i ona iznosi 122,85 dinara. Zaposleni će ovo povećanje osetiti prilikom isplate februarske zarade a o ostalim pomacima kada su prava zaposlenih u pitanju Industrijski sindikat DAD Draxlmeier će sa rukovodstvom kompanije pregovarati u narednom periodu. Ispred DAD Draxlmaier Kolektivni ugovor je potpisao novi direktor Andreas Weber a ispred Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier predsednik Ivan Subin.
U toku pregovora poslodavac je posebno istakao da bi značajnije povećanje satnice ugrozilo dalje zapošljavanje u DAD Draxlmaier-u a IS DAD Draxlmaier je dao podršku otvaranju novih 475 radnih mesta, što je za građane Zrenjanina i grad Zrenjanin mnogo važnije od neznatnog povećanja zarada zaposlenima u DAD Draxlmaier. Na ovaj način 2400 radnika DAD Draxlmaier-a su pokazali da se sindikalna i radnička solidranost uvek može pokazati, posebno kada treba odstupiti od malog ličnog interesa zarad velikog opšteg interesa.
Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora direktor Andreas Weber je kao „bonus“ najavio još 150 novih radnih mesta do kraja godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"