ARHIVA VESTI
     
 
Reindustrijalizaciju i Industrijsku politiku spustiti na regionalni nivo. Industrijski sindikat Srbije (ISS) očekuje podršku Skupštine Republike Srbije i političkih partija koje čine vlast. Odbor Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Subotica partner sindikatima u procesu Reindustrijalizacije.

NOVA INDUSTRIJSKA POSTROJENJA I NOVA RADNA MESTA U SUBOTICI




Subotica, 26.03.2013.g. Želja SDPS-a da razvija partnerske odnose sa sindikatima rezultirala je sastankom Odbora SDPS Subotica sa regionalnim koordinatorom za Vojvodinu ISS Draganom Grozdanović i Svetlanom Čulinom predsednicom Sekcije žena ISS, zaposlenim u ATB Sever Subotica. Predstavnici ISS-a su prezentovali rezultate koje su ISS i Samostalni sindikat metalaca Srbije postigli u prethodnom periodu a vezano za proces Reindustrijalizacije i neophodnosti nove Industrijske politike Srbije. Politička podrška koja je dobijena od strane Vlade Republike Srbije i konkretne aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo finansija i privrede na temu Reindustrijalizacije su najbolja potvrda da su sindikati pre političara, privrednika, stručnjaka i analitičara, Industriju videli kao realnu šansu za oporavak srpske privrede i društva.



Sindikati su zahvalni na podršci koju su u toku kampanje dobili od skupštinskih poslanika SDPS-a a istu takvu podršku i razumevanje SDPS je spreman da pruži u Subotici.

Dragan Grozdanović je ukazao da postoji značajna mogućnost uposlenja industrijskih kapaciteta Subotice u poslovima na nivou lokalne samouprave i javnim preduzećima. Od izuzetnog je značaja da se Reindustrijalizacija spusti na regionalni nivo i da se uvaže specifičnosti, mogućnosti i problemi svakog regiona ponaosob kada je razvoj industrije u pitanju. Nova industrijska postrojenja i nova radna mesta u Subotici postaju realnost, zahtevajući značajan trud, socijalno partnerstvo i podršku pokrajinskih i republičkih struktura. ISS veruje da će do sličnih sastanaka doći širom Srbije i da SDPS neće biti jedina politička stranka koja pokazuje interesvanje i daje punu podršku sindikatima u zalaganjima da Reindustrijalizacija zaživi.



O važnosti ovog sastanka ukazuje i prisustvo predsednika Gradskog odbora SDPS Ljubena Hristova, koji je ujedno i pomoćnik gradonačelnika za mala i srednja preduzeća u Subotici.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"