Industrijski sindikat Srpske fabrike stakla Paraćin protiv tajnih lista viška zaposlenih. Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije u poseti Srpskoj fabrici stakla.

UMESTO VIŠKA ZAPOSLENIH PUNO UPOSLENJE

Paraćin, 22.03.2013.g.
„Industrijski sindikat Srpske fabrike stakla oštro se protivi spiskovima viška zaposlenih smatrajući da postoje svi preduslovi za puno upošljenje staklare i o tom stavu informisano je rukovodstvo fabrike“ rekao je predsednik IS SFS Ljubiša Mišić svojim sindikalnim kolegama Draganu Matiću predsedniku ISS, sekretaru ISS Nebojši Saviću i Mileti Gujaničiću predsedniku Nezavisnog sindikata metalaca Železara Smederevo koji su bili u poseti povereništvu ISS u Staklari.
ISS beleži značajan porast članstva u Staklari a to je rezultat velikg razočarenja zaposlenih u postojeće sindikate u Staklari i njihovom nezalaganju da se poboljša položaj zaposlenih i spreči najavljeno otpuštanje. Planirani sastanak sindikata sa generalnim direktorom SFS Miodragom Nikolićem nije upriličen ali je interesantno da je generalni direktor ukazao da mogućem sastanku MORAJU prisustvovati i predstavnici druga dva sindikata prisutnih u fabrici. Ne znamo kakav je pozadina ovog „moranja“ od strane direktora ali sindikalnu saradnju ISS-u nikada nisu određivali direktori već naša iskrena želja da se sindikati međusobno solidarišu i zajedničkim nastupima utiču na poboljšanje pozicije zaposlenih.
IS SFS se obratio nadležnim institucijama zaduženim za ocenu zakonitosti i obavezi poštovanja odredbi Kupoprodajnog ugovora po pitanju viška radnika.