ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije nastavlja sa podrškom MIN Lokomotivi Niš i zaposlenima . Radnici ne mogu biti jedini gubitnici u procesu restrukturiranja preduzeća.

PROBLEME REŠAVATI KROZ DIJALOG





Niš, 21.03.20132.g.
Dobijeni poslovi i značajno uposlenje kapaciteta MIN Lokomotive nisu rezultirali povećanjem zarada a što je očekivano. Industrijski sindikat Srbije i Samostalni sindikat MIN Lokomotive smatraju da je došlo do nepoštovanja odredbi Kolektivnog ugovora i u želji da prisutne probleme razreše na civilizovan način uključili su u rešavanje problema i predstavnike svojih centrala.
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić predsednik i Nebojša Savić sekretar i Mileta Gujaničić predsednik Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smedervo su održali sastanak sa odborom poverenika IS MIN Lokomotiva a sastanku je prisustvovao i predsednik Samostalnog sindikata Bojan Petrović. Predsednik Matić sa predsednicom IS MIN Lokomotiva Vesnom Mitić i predsednikom Samostalnog sindikata je obavio razgovor sa direktorom Slavkom Raičevićem uz prisustvo njegovih saradnika. Sindikalci su otvoreno izneli svoje stavove i probleme koje vide a direktor je takođe vrlo otvoreno ukazao na probleme sa kojima se poslovni sistem MIN Lokomotiva susreće ukazavši da je pozicija zaposlenih u MIN Lokomotivi znatno bolja nego što je pozicija zaposlenih u FVK Kraljevo, Želvozu Smederevo, MIN Vagonci,...
Sastanak je rezultirao zaključkom da će sindikati svoj konačan stav izneti u toku iduće nedelje, tačnije posle poste predsednika SSMS Zorana Vujovića MIN Lokmotivi koja je planirana za 26.03.2013.g. Jedno je sigurno da svako rešenje koje bude iznađeno bez dijaloga i razumevanja značiće i dodatno urušavanje MIN Lokomotive.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"