ARHIVA VESTI
     
 
Uz pomoć Vlade Republike Srbije, Fabrika šinskih vozila GOŠA isporučila najmodernije teretne vagone Železnicama Srbije. Fabrika šinskih vozila ima potencijale neophodne srpskoj industriji.

VAGONI ZA XXI VEK




19.03.2013. Ugovor FŠV GOŠA sa Železnicama Srbije o opravci i rekonstrukciji 45 teretnih kola iz serije Smmp-t, rekonstruisanih u seriju vagona Shimms, uspešno se realizuje. Ovi vagoni služiće za prevoz koturova lima, kako onih koji će se praviti u Železari Smederevo, tako i drugih železara koje imaju potrebu za ovim tipom vagona.

Ovaj posao omogućiće da 450 radnika GOŠA FŠV u narednim mesecima imaju puno uposlenje a ujedno se stvaraju reference za dobijanje drugih poslova, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.



Podsećamo, Fabrika šinskih vozila je osposobljena i može vršiti remont i modernizaciju tramvaja za Grad Beograd, moguće je raditi i delove šinskih vozila za elektromotorne garniture vozova koji dolaze iz Rusije. Domaću vagonogradnju možemo uposliti i za potrebe FIAT-a, NIS-a, Gaspromnjeft-a i drugih velikih srpskih kompanija.


  


Industrijski sindikat Srbije insistira kod Vlade Republike Srbije na većem upošljenju domaćih industrijskih kapaciteta i omogućavanju kreditnih i podsticajnih finansijskih linija sa kamatama koje se mogu pratiti iz ugovorenih poslova.

Novi vagoni iz GOŠE potvrđuju stav Industrijskog sindikata Srbije da je podrška države u narednom periodu neophodna ukoliko hoćemo da najavljena Reindustrijalizacija zaživi i da svoj pun efekat.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"