ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo i predstavnici Odbora Industrijskog sindikata Srbije za odbrambenu industriju predstavili ISS Ministarstvu odbrane Republike Srbije. Odbrambena industrija razvojna i izvozna šansa Srbije. ISS ima reprezentativnost u grupaciji Odbrambene industrije Srbije.

ODBRAMBENA INDUSTRIJA – ŠANSA SRBIJE




Beograd, 08.03.2013.g.
U prostorijama Ministarstva odbrane održan je radni sastanak redstavnika Ministarstva odbrane, Sektora za materijalne resurse i predstavnika ISS, predsednika Dragana Matića, sekretara Nebojšu Savića, predsednika Odbora ISS za odbrambenu industriju Predraga Borišića iz Slobode Čačak i potpredsednika Odbora Zorana Tomanovića iz Prvog partizana Užice.
Sastanak je iskorišćen da se predstavnicima Ministarstva odbrane predstavi ISS i postigne dogovor oko uključenja Odbora ISS za odbrambenu industriju u aktivnosti Ministarstva odbrane. Zaključeno je da odbrambena industrija predstavlja dragulj tehnološkog, naučnog i industrijskog razvoja Srbije sa kapacitetima koji prevazilaze potrebe vojske Srbije i programima koji su u visokom procentu izvozno orijentisani. Primetno je da Odbrambena industrija ima sve veći značaj u najavljenom projektu reindustrijalizacije koji je najavljen od starne Vlade Republike Srbije i ministra Mlađana Dinkića.
Predstavnici ISS su u potpunosti podržali dosadašnje aktivnosti Minsitarstva odbrane, njihovu visoku posvećenost i okrenutost industrijskim kapacitetima Srbije a što omogućava da proizvodi koji odlaze u svet dobijaju najviše ocene i postaju prepoznatljiv brend srpske odbrambene industrije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"