ARHIVA VESTI
     
 
U organizaciji Evropskog idnustrijskog sindikata IndustriAll European Trade Union održana završna Konferencija o upotrebi i primeni zelenih tehnologija u industriji čelika i neophodnosti obrazovanja i obuka, sticanja veština koje obezbeđuju zdraviju životnu sredinu i bezbenija radna mesta. Projekat je rezultat zajedničkog rada IndustriAll European Trade Union, Eurofer-a, Estep, GT VET, Lifelong Leraning Programme, European Economic and Social Committee. U radu Konferencije učestvovao i Mileta Gujaničić, predstavnik Industrijskog sindikata Srbije.

NOVE VEŠTINE I ZELENE TEHNOLOGIJE U EVROPSKOJ INDUSTRIJI ČELIKA




Brisel, 06.03.2013.g.

     Završna Konferencija u organizaciji IndustriAll European Trade Union u okviru projekta Razvijanja i zaživljavanja novih modula obuke i korišćenja zelenih tehnologija u evrospkoj industriji čelika dovedena je u saradnji sa najvećim evropskim čeličnim kompanijama, istraživačkih instituta iz Nemačke, Italije, Poljske, Velike Britanije te podršku Eurofer-a, Estep, GT VET, Lifelong leraning programme i Europen economic and social committee.



     Zaživljavanje ovog projekta najdirekntije doprinosi zdravijem životnom okruženju, bezbednijim radnim uslovima i instaliranjem novih industrijskih postrojenja koje se tretiraju kao zelene, čiste tehnologije. Vrlo je važno da je u projektu učestvovao i Evropski ekonomski i socijalni komitet koji će nadalje vršiti praćenje sprovođenja smernica proisteklih iz projekta. Nove zelene tehnologije i veštine zaposlenih kao i povećani ekološki zahtevi u čeličnoj industriji Evrope su neophodni ukoliko evropski čelik želi budućnost. Čitav projekat kao i njegovi rezultati su u skladu sa direktivama Evropske unije i metodologijom industrijskih sistema, treninga i regrutacije zaposlenih.



     Ovu, za srpske uslove, vrlo inovativnu Konferenciju, pratio je Mileta Gujaničić, član Odbora za čelik evropskog industrijskog sindikata koji dolazi iz Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo i koja rešava pitanja opstanka i rada dok će oblasti zelenih tehnologija u čeličnoj industriji morati malo da sačekaju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"