ARHIVA VESTI
     
 
Zaposleni i članovi Industrijskog sindikata Srbije(ISS) i Samostalnog sindikata metalaca Srbije su dali pun doprinos stabilizovanju situacije u GOŠA FŠV, Smederevska Palanka. Rukovodstvo Industrijskog sindikata GOŠA FŠV je informisalo Glavni odbor Industrijskog sindikata Srbije o situaciji u preduzeću.

GOŠA FŠV NA PUTU OPORAVKA




Beograd, 4.03.2013.
Predsednik IS GOŠA FŠV, Bojan Đorđević i sekretar Rade Jovanović, podneli izveštaj Glavnom odboru ISS o stanju u GOŠA FŠV.
Kraj 2012.g. i početak 2013.g. u GOŠA FŠV je u znaku preokreta poslovne situacije. Počeo je da se realizuje Program vlade Srbije za podršku i revitalizaciju srpske industrije. Generalni direktor GOŠA FŠV, Ivan Heimschild je izvršio kadrovske i organizacione promene u fabrici i naložio menadžmentu i svim službama da ubrzano izvrše finansijsku konsolidaciju, urade potrebnu tehnički dokumentaciju i počnu sa obezbeđivanjem potrebnog materijala. Zaposleni su dali svoj doprinos na sređivanju fabrike i odrađivanju svih poslova za koje se stvorili uslovi za realizaciju, a što je za rezultat imalo uspostavljenje redovnosti isplate zarada i isplatu dela regresa iz 2012.godine. Ove infomacije ukazuju da je izvršen deo obaveza koje su prihvaćene od strane rukovodstva GOŠA FŠV i sindikata u Sporazumu postignutim sa ministrom Dinkićem. U ovom trenutku na plaćenom odsustvu se nalazi vrlo mali broj ljudi a veliko je zadovoljstvo videti dobro organizovanu industrijsku proizvodnju i pogone pune vagona. Ovakvom dobrom izgledu proizvodnih pogona značajno je doprineo direktor proizvodnje Zoran Dragićević, koji svakodnevno stručno i predano vrši monitoring nad ukupnom proizvodnjom.Ukoliko bi se uspešno realizovao posao sa Republikom Srpskom, kapaciteti fabrike bi bili uposleni do polovine ove godine a do tog vremena bi verovatno došlo do novih ugovora i novih poslova, našta ukazuju posete više stranih delegacija zainteresovanih za razvoj poslovne saradnje.
Reprezentativnim sindikatima je pre nekoliko dana stigao i poziv za nastavak kolektivnog pregovaranja a Industrijski sindikat Srbije će insistirati da se potpiše Kolektivni ugovor koji je održiv i koji je u potpunom skladu sa poslovima i rezultatima rada.
Za Glavni odbor ISS ovo su ohrabrujuće informacije i on daje punu podršku naporima sindikata, zaposlenih i menadžmenta da GOŠA FŠV povrati visoke pozicije na kojima je bila, a i Vladi Srbije da istraje sa Programom obnove srpske industrije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"