ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije(ISS) održao II sednicu Glavnog odbora. Borba za industrijski razvoj, reindustrijalizaciju, poštovanje zakona i kolektivnih ugovora, zdravstvene knjižice i ...

BORBA ZA PRAVA ZAPOSLENIH I RADNA MESTA




Beograd, 28.02.2013.

Na  II sednici Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije razmatrani Izveštaj o radu podneo je predsednik Dragan Matić, ukazujući da su radnici u industriji suočeni sa mnogobrojnim problemima prouzorokovani u značajnom delu neefikasnošću i neradom državnih institucija.



Ohrabrujuće vesti dolaze iz Ministarstva finansija i privrede koje najavljuje ozbiljne aktivnosti u preduzećima u restrukuriranju i pokušaju da budu osposobljena za funkcionisanje uz zadržavanje što većeg broja radnika koji u njima rade.


  


Direktori preduzeća koji ne isplaćuju zarade mogu očekivati pokretanje krivičnih postupaka koji su zakonski predviđeni. Ukoliko u narednim danima ne dođe do omogućavanja  ustavnog prava da radnici imaju overene zdravstvene knjižice, članice ISS planiraju da to pravo ostvare upadom u filijale Fonda zdravstvo.

ISS i dalje čini ozbiljne napore u pokušajima da sa drugim sindikatima sindikalnu saradnju podigne na viši nivo.


  


Glavni odbor je usvojio predlog Plana i programa rada za 2013. godinu sa dve prioritetne aktivnosti, Širenje mreže, organizovanje i privlačenje novih članova i Reindustrijalizacija kao deo nove Insdustrijske politike Srbije.

U narednom periodu, oformiće se Socijalno ekonomski i politički savet ISS a Glavnom odboru je data informacija o aktivnostima u članstvu LYONESS-a.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"