ARHIVA VESTI
     
 
U Torinu održana obuka sindikalnih trenera za članice Industriall evropskog sindikata. Organizatori treninga o Socijalnom dijalogu, IndustriAll za Evropu i Međunarodna organizacija rada. Industrijski sindikat Srbije predstavljala Svetlana Čulina, predsednica Sekcije žena.

TRENING SINDIKATA ZA EVROPU




Torino, 18-22.02.2013.

     U organizaciji IndustriAll evropskog sindikata i Međunarodne organizacija rada, u Torinu, od 18 do 22. februara 2013.godine, održana obuka sindikalnih trenera. Na treningu je učestvovalo 38 predstavnika iz 16 zemalja (Bugarska, Hrvatska, Republika Češka, Mađarska, Latvia, Litvanija, Malta, Poljska, Crna Gora, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Makedonija, Turska i Srbija). Iz Srbije ispred Industrijskog sindikata Srbije učestvovala je Svetlana Čulina, predsednica Sekcije žena ISS.



     Učesnici treninga su obrađivali veliki broj značajnih tema, između ostalog, metodologija i aktivno učenje odraslih, Socijalni dijalog i Evropski socijalni dijalog, Pregovaranje, Strategija rešavanja sukoba, Evropska radnička veća, MOR i međunarodni standardi, Integracija načela rodne ravnopravnosti u sindikatima, Saradnja između IndustriAll evropskog sindikata i njegovih članica i mnoge druge.



     Ovo je bio prvi trening u nizu koji su planirani do kraja 2013- te godine, a sve u svrhu jačanja socijalnog dijaloga na svim nivoima pregovaranja. Polaznici su bili prva grupa koji su imali priliku koristiti priručnik SOCIJALNI DIJALOG priručnik za sindikalnu edukaciju.



     Na treningu je predavao i Zamenik Generalnog sekretara Luc Triangle, a za projekat ITC-ILO-EU bila je zadužena Toth Evelin. Tokom treninga mogla su se čuti brojna iskustva iz svih zastupljenih zemalja a u drugom delu seminara su se priključili i učesnici iz Južne Amerike iz 12 zemalja ( Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija,El Salvador, Guvatemala, Honduras, Nikragva, Panama, Paragvaj, Dominikanska Republika, Venecuela). Zaključeno je da su problemi u oblasti rada isti bez obzira na kom delu planete živimo i radimi.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"