ARHIVA VESTI
     
 
Napad na sindikalna prava u organizaciji direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog nateralo predsednika Samostalnog sindikata RTB-a Dragišu Trujkića na štrajk glađu. Industrijski sindikat Srbije podržao kolegu sa molbom da štrajk prekine.

UGROŽENA SINDIKALNA PRAVA I SLOBODE




Beograd, 20.02.2013.g
Višemesečni pokušaji direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog i sindikalnog lidera u pokušaju Ljubiše Miljkovića da stvore direktorski sindikat uzrokovao je niz aktivnosti Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije koji su stali u odbranu sindikalnog članstva kome se preti i nudi sindikat po meri Blagoja i Ljubiše.
Novoizabrani predsednik Samostalnog sindikata metalaca RTB-a Dragiša Trujkić je ulaskom u štrajk glađu ukazao da pokušaj „ubijanja“ sindikata i njegovih prava ne mogu proći bez suprostavljanja ljudima bez morala i odgovornosti.

U želji da se zaštiti zdravlje kolege Trujkića, Industrijski sindikat Srbije je uputio pismo podrške sa molbom da kolega Trujkić štrajk okonča.
„Mislio sam da vreme štrajkova glađu, sprovođenja sindikalne šikane, ugrožavanja sindikalnih sloboda i prava, pripadaju prošlosti. Šamar koji smo svi zajedno dobili od nesindikalaca, skorojevića i direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog, su potvrda da će uvek biti ljudi koji će želeti da svoju moć krunišu i dobijanjem sindikata za jednokratnu upotrebu, sindikata prezervativa koji štite samo jednu stranu.
Tvoje žrtvovanje trebe da naiđe na puno poštovanje svih sindikata, ne samo u Boru nego i u Srbiji i svih radnika Srbije jer slučaj Bora može sutra biti širom Srbije jer Blagoja i Ljubiša ima svuda.
Znajući da je tvoje zdravstveno stanje i pre štrajka glađu bilo izuzetno loše ja te molim da štrajk prekineš i da nama, tvojim kolegama, daš u zadatak da se obračunamo sa onima koji su dirnuli u radnička i sindikalna prava.“

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"