ARHIVA VESTI
     
 
Radna poseta ministra Dinkića Fabrici kablova Jagodina urodila dogovorom oko podrške proizvdonom programu fabrike i upošljenju od strane velikih državnih preduzeća. Industrijski sindikat Srbije (ISS) ohrabren potezima Ministarstva finansija i ekonomije početkom 2013.g.

DINKIĆEVA BORBA ZA INDUSTRIJU




Beograd, 04.02.2013.g.

U radnoj poseti fabrici Kablova Jagodina ministar Dinkić je potvrdio stav Vlade Republike Srbije da će svako preduzeće u Srbiji imati posebne mere kako bi se iznašla rešenja za njihov poslovni opstanak. Zajedno sa ministrom Dinkićem i njegovim saradnicima fabriku su obišli i  generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk,  generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski, visoki rukovodioci EPS-a i Dragan Marković, predsednik Skupštine Jagodine.


  


Tokom posete održan je i radni sastanak na kome je zaključeno da će država u ovoj godini uložiti u fabriku pet miliona evra i još pet u sledećoj (do kraja retsrukturiranja) kako bi  fabrika bila konkurentnija i sposobna za samoodrživo poslovanje i obezbediti sredstva za obrtni kapital za već naručene poslove prema izvoznim tržištima. Ovom prilikom pozvane su domaće kompanije da kupuju domaće proizvode a ministar Dinkić je istakao da  se nada da će u narednih godinu ipo dana Kablovi izaći iz procesa restrukturiranja kao samoodrživa kompanija sa svaremnom opremom koja zapošljava oko dve hiljade radnika.


  


Predsednik Industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata Kablova  imali su priliku da direktno od ministra dobiju potvrdu da će buduće akivnosti takođe imati za cilj podršku preduzećima koja se nalaze u procesu restrukturiranja.

ISS se nada da će ovaj način podrške koja je data Kablovima Jagodina biti primenjena i na duga preduzeća u procesu restrukturiranju.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"