ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) konstituisao Odbor za odbrambenu industriju Srbije. Reprezentativnost i Kolektivni ugovor za Odbrambenu industriju Srbije prioriteti u budućem radu. Nezavisni sindikat Sloboda Čačak domaćin sastanka.

KONSTITUISAN ODBOR ISS ZA OBRAMBENU INDUSTRIJU




Čačak, 24.01.2013.

Jačanje ISS u preduzećima Odbrambene industrije Srbije stvorilo je mogućnost da se shodno Statutu ISS konstituiše Odbor ISS za odbrambenu industriju.



Sindikalni predstavnici Slobode, Prve Petoletke, Prvog Partizana, Zastava Oružje i FAP su učestvovali u konstituisanju Odbora iSS za odbrambenu industriju potvrdivši da konstituisani Odbor ima dovoljan broj članova sindikata neophodan za dobijanje reprezentativnosti na republičkom nivou. Za predsednika Odbora je izabran Predrag Borišić iz Slobode a funkciju potpredsednika u trogodišnjem mandatu obavljaće Zoran Tomanović iz Prvog Partizana.



Odbor je usvojio Poslovnik i Pravila o radu kao i Plan rada i aktivnosti za 2013. godinu. Članovi odbora kao i predsednik ISS Dragan Matić i sekretar Nebojša Savić imali su zadovoljstvo da obave razgovor sa izvršnim  direktorom za proizvodnju  Slobode Čačak  Milovanom Lukovićem, koji je govorio o trenutnoj situaciji u Slobodi i njegovim viđenjem Odbrambene industrije Srbije u budućnosti.



Direktor Luković je pozdravio osnivanje Odbora ukazavši da postoji dobra saradnja između poslovodstva i sindikata kompanije.


  


O aktivnostima ISS vezanim za novu Industrijsku politiku, Reindustrijalizaciju, potrebe za formiranjem Ministarstva industrije i tehnološkog razvoja, aktivnostima usmerinim ka Vladi Republike Srbije kroz Akciju „Zaposlite nas sad i odmah“, insistiranju na značajnijem upošljenju domaćih industrijskih postrojenja na nacionalnim projektima, govorio je Dragan Matić, predsednik ISS.


  


Konstituisanje Odbora  omogućiće da se pokrene niz inicijativa prema Vladi Republike Srbije sa ciljem boljeg pozicioniranja Odbrambene industrije Srbije a što za posledicu mora imati bolji standard radnika koji rade u preduzećima Odbrambene industrije Srbije.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"