Poseta dr Jochen Tholen-a, predstavnika Nemačkog IGMetall-a, Industrijskom sindikatu Srbije(ISS). Projekat Organizacionog razvoja za sindikate, članice ICEM, EMCEF, IUF, EFFAT, IndustryALL Europe i IndustryAll Global Union u jugoistočnoj Evropi, se nastavlja.

NASTAVAK PROJEKTA

18.01.2013.
Radna poseta dr Jochena Tholen-a predstavnika IGMetall-a, ISS-u je imala za cilj prikupljanje podataka o aktivnostima i potrebama ISS u 2013-toj godini po pitanju edukacije i seminara neophodnih članstvu ISS.
Predstavnici ISS, predsednik Dragan Matić, sekretar, Nebojša Savić i Azir Hadžifejzović, predsednik Ujedinjenih sindikata Srbije (USS) su kolegu Tholen-a upoznali sa strukturama i načinom funkcionisanja ISS i USS, izrazivši zadovoljstvo što su kao sindikati učestvovali u zajedničkom Projektu Organizacionog razvoja za sindikate, članice ICEM, EMCEF, IUF, EFFAT, u IndustryALL Europe i IndustryAll Global Union jugoistočnoj Evropi.
Značajno je da se ovaj Projekat nastavlja u 2013. godini kako za ISS i USS, tako i za druge srpske sindikate učesnike Projekta. „Uspešnosti Projekta je izuzetno doprineo kolega Mato Lalić iz Kancelarije ICEM-a, EMCEF-a, IUF, EFFAT, IndustryALL Europe i IndustryAll Global Union iz Zagreba, kao i kolega saradnik na Projektu Jaćim Milunović iz UGS „Nezavisnost“.
ISS je potvrdio svoju posvećenost daljem jačanju i razvoju sindikalnog poketa u Srbiji, poboljšanju međusindikalne saradnje, jačanju uticaja sindikata na sva važna socijalna i ekonomska doogađanja u Srbiji.
Sprovođenje Projekta i učešće ISS i USS u njemu su doprineli da ISS i USS značajno omasove svoju mrežu i organizuju regionalne kancelarije u Jagodini i Subotici.