ARHIVA VESTI
     
 
Kome u Srbiji treba radnička krv!? Moguća zaplena imovine FAP-a predstavlja propast kako za radnike tako i za grad Priboj i čitav region. Industrijski sindikat Srbije i Samostalni sindikat metalaca Srbije zatražili od Ministarstva finansija i ekonomije uključenje u rešavanje problema preduzeća u Restrukturiranju.

KOME TREBA RADNIČKA KRV!?




Priboj, 26.12.2012.g.

Decenijski problemi u koje su uvučena preduzeća u procesu Restrukturiranja dolaze u fazu fizičkog obračuna trenutno zaposlenih radnika sa dojučerašnjim kolegama koji se sada pojavljuju u svojstvu poverilaca. Desetine hiljada bivših radnika preduzeća u Restrukturiranju kroz višegodišnje sudske postupke konačno su dobili pravosnažne presude domaćih i međunarodnih sudova o svojim zaostalim potraživanjima. Ova situacija dovela je radnike FAP-a da predvođeni fabričkim sindikatima stanu na put i zabrane ulazak sudskim izvršiteljima koji su imali nameru da plene imovinu FAP-a.

Sem teških reči i koškanja nije došlo do ozbiljnijeg incidenta iako se moglo primetiti da su sukobljene strane raspolagale što hladnim, što vatrenim oružjem. Ovakve siutacije sa mnogo neizvesnijim ishodom mogu postati naša svakodnevnica jer preko 170 srpskih preduzeća prolazi bolan proces Restrukturiranja a pozitivni efekti su zanemarljivi.

Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijski sindikat Srbije su odlučili da se obrate Ministarstvu finansija i ekonomije  zahtevajući hitan sastanak sa ministrom Mlađanom Dinkićem kako bi izneli svoje stavove i mišljenje vezano za Restrukturiranje te saslušali namere ministra Dinkića za 2013.godini.

Ovu tešku situaciju možemo prevazići samo zajedničkim snagama i sindikati su spremni da podnesu punu odgovornost u kreiranju modaliteta za preduzeća u procesu Restrukturiranja. Ukoliko dođe do prolivanja radničke krvi niko neće biti pošteđen odgovornosti, ni sindikati koji ukazuju na problem a ni oni koji su od tog problema bežali.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"