ARHIVA VESTI
     
 
Završna sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije (ISS) pored radnog dela obeležena i druženjem sa kolegama iz Ujedinjenih sindikata Srbije. 2012.godina teška a 2013.još teža. Država bez rešenja za preduzeća u retsrukturiranju i nova zapošljavanja.

JOŠ TEŽA 2013.




Beograd, 21.12.2012.g

Industrijski sindikat Srbije je dva meseca po održavanju Kongresa održao sednicu Predsedništva zaključivši time ovogodišni rad sa zadovoljavajućim rezultatima. Predsedništvo ISS se u potpunosti okreće 2013.godini koja će verovatno biti izuzetno problematična kada je u pitanju ekonomija, industrija, zapošljavanje i sveukupni pad životnog standarda građana.


  


„Posvećenost ISS-a ostaje u oblasti industrisjke politike i Reindustrijalizacije sa akcentom na poziciju preko 50 000 radnika zaposlenih u preduzećima u Restrukturiranju. Nove organizacije i novo članstvo predstavljaju uslov ne samo jačanja već i opstanak ISS-a posebno u industrijskim delatnostima u kojima se nismo  dovoljno ostvarili.“ Naglasio je predsednik ISS Dragan Matić obraćajući se članovima Predsedništva. Jačanje regionalnih struktura kao i preuzimanje veće odgovornosti članova Predsedništva, regionalnih poverenika, predstavljaju univerzalan način da se izvrši neophodna decentralizacija pojedinih struktura i funkcija ISS-a.

U 2012.godini ISS je izgrađivao saradnju sa srpskim Metalskim i Industrijskim sindikatima a najznačajniji uspeh je postignut u saradnji sa Samostalnim sindikatom metalaca Srbije koji je kao najznačajniji sindikat u oblasti metalske industrije Srbije napravio snažan iskorak kako u sardanji sa drugim sindikatima tako i u artikulisanju jasnih stavova prema institucijama sistema, Vladi Republike Srbije i resornim ministarstvima po pitanju reindustrijalizacije i industrijske politike.

Završna sednica Predsedništva ISS u 2012.g. je održana u svečarskom ambijentu kome su doprineli i članice i članovi Ujedinjenih sindikata Srbije.


  


  


  


  


  


  

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"