ARHIVA VESTI
     
 
U Privrednoj komori Beograda održana zajednička sednica Odbora udruženja Industrije i Zadružnog saveza Beograda. Predstavnici države i Grada Beograda pozvanii ali se nisu odazvali. Mašinogradnja može dati bolje efekte od FIAT-a.

KOME TREBAJU IMT I IMR




Beograd, 21.12.2012.
U organizaciji Privredne komore Beograda održana je zajednička sednica Odbora udruženja industrije i Zadružnog saveza Beograda. U radu sednicue pored predstavnika Privredne komore Beograda, direktora preostalih posustalih giganata Mašinske industrije (IMT, IMR, IPM) učestvovali su i stručnjaci iz oblasti mašinogradnje i predstavnici sindikata.
Nakon prezentacije o stanju i potencijalu naša dva proizvođača traktora IMT-a i IMR-a govorili su i direktori dotičnih preduzeća. „Traktorska industrija ima budućnost a velike su potrebe za domaćim traktorima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Traktor samo treba da se ekonomično proizvede a za to je potrebno malo više volje i rada da se IMT stavi na zdrave noge.“ izjavio je generalni direktor IMT-a Slobodan Petrović.
Svoj stav izneo je i generalni direktor IMR-a Zoran Milosavljević, istakavši da Beograd ne sme da dopusti da IMT i IMR nestanu jer pored toga što zapošljavaju značajan broj zaposlenih oni predstavljaju i mogućnost rada preko 200 preduzeća, kooperanata IMT-a i IMR-a koji zapošljavaju 15 - 20 000 radnika.
Ne raspolažući sa podacima koliko je IMR a naročito IMT dobio državnog novca u proteklih desetak godina profesor dr Desimir Jeftić vidi problem u državi koja kako on kaže: “nedovoljno vodilo računa o spomenutim preduzećima.“
O lošem stanju u IMT-u kao i mogućnostima da iMT zaista stane na noge govorio je i predsednik Industrijskog sindikata Srbije IMT-a Petar Grbić, čiji se stavovi u visokom procentu podudaraju sa stavovima generalnog direktora IMT-a, stim što kolega Grbić ukazuje na centralni problem a to je dosadašnje loše rukovođenje IMT-om i neophodnost promene generalnog direktora i značajnog dela menadžmenta IMT-a.
Sednici nisu prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija i ekonomije i predstavnici Grada Beograda, tako da će se njima proslediti Zaključci sa sednice a dogovoreno je i formiranje Radne grupe za mašinogradnju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"