ARHIVA VESTI
     
 
KOORDINACIJA GSM "NEZAVISNOST" I GS TKO "NEZAVISNOST"

KONKRETNI KORACI KA UJEDINJENJU




Beograd, 26.03.2007.
Sprovodeći zaključke Glavnog odbora UGS "Nezavisnost" radna grupa sastavljena od predstavnika UGS "Nezavisnost", GSM "Nezavisnost" i GS TKO "Nezavisnost" je razmatrala dosadašnje aktivnosti vezane za udruživanje ova dva industrijska sindikata, kao i predloge za nastavak započetih aktivnosti, sa krajnjim ciljem stvaranja moćnog, uticajnog, finansijski jakog sindikata. Koordinacija je završena uz jednoglasno donešene zaključke u cilju nastavka procesa udruživanja.

Neophodno je u sklopu aktivnosti usaglašavanja Statuta granskih sindikata, sa Statutom UGS "Nezavisnost" zatražiti od Statutarnog odbora UGS "Nezavisnost" da se rok od 60 dana za usaglašavanje Statuta produži na 90 dana. Ovo produženje je neophodno, kako bi se pripremio jedinstven Statut, koji bi bio pripremljen za novi organizacioni oblik koji bi bio stvoren udruživanjem GSM "Nezavisnost" i GS TKO "Nezavisnost". Novi Statut bi u potpunosti i sveobuhvatno uvažio statutarna rešenja Statuta UGS "Nezavisnost".

Takođe je usvojen "Red poteza udruživanja GSM "Nezavisnost" i GS TKO "Nezavisnost". Radi jasnijeg praćenja, usvojen je plan zajedničkog delovanja GSM "Nezavisnost" i GS TKO "Nezavisnost" o pripremama i procesu udruživanja. Deo rasprave bio je posevećen nazivu sindikata, koji nastaje udruživanjem. Dogovoreno je da novo ime mora biti prepoznatljivo kako sa strane metalaca, tako i sa strane tekstilaca, kao i da u svom nazivu ima odrednicu "industrijske" grupacije.

Zbog potrebe da se dogovoreno sprovede, kao i činjenice da potrebe sa terena ne mogu čekati i formalno udruživanje, dogovoreno je da za sve aktivnosti i sprovođenje odluka radne grupe bude zadužen Dragan Matić, predsednik GSM "Nezavisnost".

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"