ARHIVA VESTI
     
 
Sprovođenje penzijskih reformi uvek izaziva nedoumice kako kod onih koji to pravo ostvaruju tako i kod onih tek treba da postanu penzioneri.

KAKO PRAVILNO RAZUMETI PENZIJSKE REFORME




Beograd, 06.12.2012.

Najavljene promene vezane za godine staža i starosti za ostvarivanje penzije unele su pometnju među zaposlenima kojima su penzije na dohvat ruke. Da bi se ova oblast bolje razumela ISS je sindikalnim povereništvima uputila dopis sa pregledom kako bi se zainteresovana lica lakše snašla.



Snižavanje starosne granice za staž sa uvećanim trajanjem (beneficirani):

Minimalna starosna granica




*Starosna granica se i dalje može snižavati najviše do 50 godina života za osiguranike koji rade na poslovima na kojima je stepen uvećanja 12/18

Da bi ste bili sigurni da li ispunjavate ove uslove i šta vam je potrebno još od dokumenata obavezno se informišite u vašem sindikatu, kadrovskoj službi i na kraju odete u svoju filijalu Fonda PIO u mestu gde živite i proverite da li vam je poslodavac uplaćivao doprinose. To se jednostavno vrši uvidom u M4 obrazac, a njega ćete dobiti ukoliko odete u filijalu uz ličnu kartu biće vam izlistan listing sa podacima o kretanju u službi, o stažu i zaradama.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"