ARHIVA VESTI
     
 
U Beogradu održan još jedan seminar za Sekciju žena Industrijskog sindikata Srbije. Nastavak edukacije žena u industriji na temu ženskih prava i ravnopravnosti u cilju aktivnijeg učešća žena u sindikatu.

ZNANJEM DO JEDNAKOSTI




Beograd,05.12.2012.

Industrijski sindikat Srbije je za članice Sekcije žena organizovao još jedan seminar o ženskim pravima i ravnopravnosti. Cilj ove edukacije bio je sticanje novih znanja i veština o ženskim pravima a kroz aktivno učešće žene su pokazale veliki entuzijazam, znanje, veštine ali i međusobnu solidarnost i podršku.

Učesnice seminara su kroz radinice vežbale  tehnike dominacije i argumentaciju i debatovanje  koje će koristiti u pregovaranju i kolektivnom pregovaranju u sindikatu a poslednja tema seminara je bila prezentacija o Nasilju nad ženama. Povod za ovu temu je kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja se u Srbiji obeležava svake godine krajem novembra. Ove godine pod motom „Nijedna žena manje-nijedna mrtva više!“ .


  


Seminaru su prisustvovale predstavnice Sekcija žena Industrijskog sindikata Srbije iz  „Slobode“ -Čačak,  Elektronske industrije- Niš, PKB- Beograd, ATB Sever -Subotica, PPT Hidraulika- Trstenik, „Goša“ -Smederevska Palanka, Minel Transformatori -Ripanj, Fabrika Kablova Jagodina, PPT Kočna tehnika-Trstenik, TF Kable -Zaječar,  i Sekcije žena Nezavisnog sindikata Železare Smederevo. Predavač na seminaru je bila Gordana Aleksić, potpredsednica Industrijskog sindikata Srbije.


  


Kao i uvek željne novih znanja i razmene iskustava sa koleginicama iz Industrijskih sindikata širom Srbije izrazile su želju za daljom saradnjom, učenjem i aktivnim bavljenjem sindikalnim aktivnostima.


  


Industrijski sindikat Srbije veruje u kapacitete i sposobnosti žena u svojim redovima i nadalje će ih podržavati i raditi na širenju i jačanju mreže Sekcije žena ISS.

Nakon seminara Sekcija žena ISS je održala kratku sednicu Predsedništva uz izveštaje članica o radu u protekloj godini. U toku je priprema Plana aktivnosti Sekcije žena za narednu godinu a pored akcija i kampanja biće nastavljena i serija seminara na teme značajne za položaj žena u sindikatu i društvu.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"