ARHIVA VESTI
     
 
Pokrenuto krivično i prekršajno gonjenje protiv Slobodana Petrovića, direktora IMT-a. Neodgovornost i obest direktora koštaće radnike IMT-a 200 000 dinara. Predsednika Industrijskog sindikata IMT Petra Grbića vratiti odmah na posao.

KRIVIČNO GONJENJE ZA SLOBODANA PETROVIĆA, DIREKTORA IMT-A




Beograd, 04.12.2012.g.

      Višemesečno ukazivanje Industrijskog sindikata Srbije na neodgovorno, nestručno i nezakonito ponašanje direktora IMT-a Slobodana Petrovića može dodatno urušiti posustali IMT, potvrdili su pokrenuti krivični i prekršajni postupci protiv direktora Petrovića.

     Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Inspektorat za rad, podneli su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu Predlog za krivično gonjenje protiv Slobodana Petrovića, generalnog direktora IMT  stavljajući mu na teret da u dva navrata nije ispoštovao Rešenje inspekcije rada kojim se Petar Grbić, predsednik IS IMT vraća na posao a time je direktor Petrović izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

     Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike predlaže javnom tužilaštvu da se protiv direktora Petrovića pokrene krivični gonjenje, sprovede istraga, podigne optužnica i kazni po zakonu. Takođe protiv Petrovića je pokrenut zahtev kod prekršajnog suda usled neizvršavanja Rešenja inspektora rada a opet vezano za vraćanje predsednika IS IMT Petra Grbića na posao.

     Ukoliko se Petar Grbić ne vrati na posao Slobodan Petrović kao odgovorno lice će biti kažnjen po zakonu.

     Ovo nažalost nije kraj svih brljotina koje je direktor Petrović napravio te u zaključku republičkog inspektora rada preduzeću IMT se nalaže da u roku od tri dana Grbić Petra vrati na posao uspostavi mu sva prava iz radnog odnosa do donošenja pravosnažne sudske odluke. Ukoliko se nalog inspektora ne izvrši IMT će prinudnim putem morati da plati kaznu od 200 000 dinara. Žalba u ovom slučaju ne odlaže izvršenje.

     Ovo je početak kažnjavanja radnika IMT-a sa novčanom sumom koje mogu biti milionske vrednosti a sve zbog osionosti jendog čoveka. Direktor Petrović neće ove kazne plaćati iz svog džepa. To će biti uzeto od sredstava koje radnici IMT dobijaju u vidu subvencija od države Srbije.


RADNICI IMT-A ZNATE ŠTA VAM JE ČINITI, A MOŽDA I NE ZNATE.




 


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"