ARHIVA VESTI
     
 
U organizaciji Samostalnog sindikata metalaca Srbije(SSMS) i Industrijskg sindikata Srbije (ISS) održan sastanak sa predstavnicima preduzeća metalske industrije, Elektoprivrede Srbije (EPS), Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i predstavnika SSMS i ISS. Poslovi od 800 miliona evra mogu biti odrađeni u metalskoj industriji Srbije.

ZAPOSLITE NAS SAD I ODMAH




Beograd, 03.12.2012.

Sprovodeći aktivnosti usmerene ka Reindustrijalizaciji,  SSMS i  ISS su održali sastanak sa predstavnicima preduzeća koja mogu biti  angažovana u poslovima vrednim 800 miliona evra u

•    oblasti nabavke rudarske, mašinske i elektro opreme u RB Kolubara u iznosu od 180 miliona evra,

•    revitalizaciji HE Zvornik u vrednosti od 70 miliona evra

•    poslovima EPS-a na izgradnji i revitalizaciji 23 male hidroelektrane u iznosu od 45 miliona evra

•    zajedničkom projektu EPS-a i Italijanskog partnera na Ibarskim hidroelektranama u iznosu od 370 miliona evra

•    Projekat Odsumporavanja 4 bloka u PD TENT u vrednosti od 250 miliona evra

Ovi poslovi bi značajno doprineli uspešnom poslovanju navedenih preduzeća a građanima bi dugoročno obezbedili pouzdane i kvalitetne usluge.



Ukoliko bi se ovi poslovi realizovali od strane srpskih preduzeća uposlilo bi se blizu 14 000 radnika iz ATB Sever, ABS Minel, Termoelektro, Goša FOM, 14. Oktobar,  ATB FOD, Institut Mihajlo Pupin i druga manja metalska preduzeća.


  


Sastanku  je prisustvovao i Dejan Popović, državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković, Slobodan Babić predsednik Konzorcijuma 14 preduzeća elektromašinske industrije i mnogobrojni direktori i predstavnici SSMS i ISS-a na nivou preduzeća.


  


Dvočasovni sastanak rezultirao je iznošenjem stanja u metalskoj industriji i problema poslova koji se dobijaju na tenderima a sindikati će u toku sutrašnjeg dana formulisati zajedničke stavove koji će biti prosleđeni najvišim državnim organima.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"