ARHIVA VESTI
     
 
U Železari Smederevo se radi “DUE DILIGENCE“ studija

POZITIVNO IZNENAĐENJE




Smederevo, 03.12.2012.

Na inicijativu “Agencije za privatizaciju” Republike Srbije, od 5.-7. decembra 2012. godine u Železaru Smederevo dolazi “due diligence tim” iz instituta “Čermetinformacije” Ruske federacije, sastavljen od experata iz različitih oblasti, je informacija sa sastanka Generalnog direktora sa reprezentativnim sindikatima Železare Smederevo.

Cilj dolaska “due diligence tima” je da za potrebe “Uralvagonzavoda” (UVZ) urade procene i analize o radnoj kondiciji postrojenja pogona Železare Smederevo i da prikupe informacije iz oblasti pravnog i finansijskog dela poslovanja kompanije. Deset predstavnika “due diligence” tima nisu iz “Uralvagonzavoda”, ali posao koji rade, rade upravo za UVZ. Radu “due diligence tima” sastavljenog od experata iz različitih oblasti prisustvovaće i predstavnik “Uralvagonzavoda”. Menadžment Železare Smederevo je pripremio svu potrebnu dokumentaciju vezanu za stanje postrojenja, kvalitet, zaštitu životne sredine, pravnih, finansijskih podataka…u kompaniji.

- “Ove informacije dobijene od menadžmenta kompanije Železare Smederevo su pozitivne i ohrabrujuće i reprezentativni “Nezavisni sindikat metalaca” u Železari Smederevo i druga dva reprezentativna sindikata je ocenjuju kao veoma pozitivnu u rešavanju sudbine Železare Smederevo i 5.200 zaposlenih radnika. “Nezavisni sindikat metalaca” Železare Smederevo podržava napore Vlade Republike Srbije da se definitivno nađe strateški partner za Železaru Smederevo, mada je i dalje sve neizvesno dok se projekat i pravno ne zaokruži potpisivanjem Ugovora o strateškom partnerstvu ili Kupoprodajnog ugovora, ali to je već stvar Vlade, na koji sindikat ne može da utiče.  Ono šta mi očekujemo je da se reprezentativni sindikati Železare smederevo uključe u finalnom zaključivanju ovog posla, a kada će to biti mi u ovom trenutku neznamo. Očekujemo da ove i još neke druge informacije dobijemo na sastanku 12 ili 13. decembra 2012. godine na sastanku kod državnog sekretara Aleksandra Ljubića u Ministarstvu privrede i fuinansije Republike Srbije, zaduženog za Železaru Smederevo”, kaže Mileta Gujaničić predsednik “Nezavisnog sindikata metalaca” Železare Smederevo. 



 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"