ARHIVA VESTI
     
 
Agonija radnika Goša Fabrika šinskih vozila Smederevska Palanka se nastavlja. Sporazum potpisan od strane ministra Mlađana Dinkića ne poštuje ni on sam, radnici besposleni bez zarada i perspektive.

SPORAZUM, ŠTA TO BEŠE?




Sm. Palanka, 28.11.2012.g.

Verovanje radnika Goša FŠV i predsednika sindikata da potpis ministra Vlade Republike Srbije nešto znači i da obavezuje, demantovala je trenutna situacija u kojoj se radnici Goša FŠV trenutno nalaze. Jedini deo Sporazuma koji je ispoštovan vezan je za imenovanje gospodina Jugoslava Jovića kao predstavnika države koji bi trebalo da prati realizaciju „Sporazuma o pokretanju proizvodnje i prestanke obustave rada u privrednom društvu Goša FŠV“. Sindikati trpe ogroman pritisak od strane članstva i zaposlenih a ima i sindikata, kao što je Sindikat Nezavisnost, koji mlate praznu slamu kao i do sada. Ovako loša situacija dovela je do obraćanja Industrijskog sindikata Goša FŠV dopisom (klikni) gospodinu Jugoslavu Joviću.

Industrijski sindikat Srbije na nacionalnom nivou sa kolegama iz Samostalnog sindikata metalaca Srbije čini ogromne napore da se industrijski kapaciteti Srbije očuvaju, posebno metalska industrija a da proizvođači saobraćajnih sredstava i šinskih vozila kao i preduzeća u restrukturiranju stavljaju u prioritete našeg zajedničkog interesovanja. Verujemo da je zastoj u prosleđivanju finansijskih sredstava većini preduzeća pa i Goša FŠV uzrokovan aktivnostima oko usvajanja budžeta za 2013.godinu i da će radnici Goša FŠV već  u prvim danima decembra dobiti deo zarada predviđen Sporazumom.

Ukoliko se ova očekivanja ne budu ispunila Industrijski sindikat Srbije organizovaće svoje članstvo i radnike Goša FŠV u štrajk.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"