ARHIVA VESTI
     
 
Uz podršku Friderich Ebert fondacije u Sokobanji održana jesenja sindiklana škola za mlade Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Učeći mlade bolje razumemo vreme u kome se nalazimo i težnje koje mladi članovi sindikata imaju.

SINDIKALNA ŠKOLA ISS




Sokobanja, 22-25.11.2012.g.

      Sindikalna škola za mlade članove sindikata Industrijskog sindikata srbije, koja je održana u Sokobanji od 22 do 25.11.2012.g. uz podršku Friedrich Ebert fondacije pored mladih ISS okupila je i mlade članove Ujedinjenih sindikata Srbije koji su u trodnevnom radu bolje upoznali istorijat i strukture svojih sindikalnih centrala.

      Rukovođeni iskusnom i stručnom rukom Nebojše Savića, sekretara ISS-a mladi su pored informacija o zakonskim okvirima vezanim za Štrajk kroz radionice simulirali situaciju štrajka i pokazalo se da pored dobro uigranih sindikalaca imali smo i koleginice i kolege kojima je uloga poslodavac baš „legla“.


  


      Drugog dana seminara mladi su imali priliku da slušaju o Kolektivnom pregovaranju a predavač je bio Negoslav Jovanović, potpredsednik ISS-a. Mladima je ukazano da je oblast Kolektivnog pregovaranja i njegovo poznavanje od strateškog značaja za uspeh sindikata, da je kolektivno pregovaranje u Srbiji trenutno u krizi i da najznačajnije pobede kao i najveći porazi se uvek ogledaju u sadržini Kolektivnih ugovora.

      O Industrijskoj politici, Reindustrijalizaciji i dugogodišnjima aktivnostima koje ISS sprovodi u Srbiji mladima je govorio Dragan Matić, predsednik ISS. Mladima je posebno bilo interesantno da čuju najnovija događanja sa sastanka predstavnika sindikata i Odbora za privredu regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine, te razgovorima sa predstavnicima stranaka kroz njihove Poslaničke klubove.


  


      Potvrđeno je da su sindikalne škole pravi format da se mladima približi sindikat i njihove aktivnosti a u ovom slučaju da rukovodtsvo ISS čuje razmišljanje svojih mladih članova koji znaju da budu bolno instiniti ali ta njihova istinitost treba da preraste u pokretačku snagu često posustalom rukovodstvu sindikata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"