VESTI

Industrijski sindikat “Zastava oruzje” domaćin sednice odbora Odbrambene industrije Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Stanje u sektoru stabilno, repotpisivanje kolektivnih ugovora u toku. Bezbednost u pogonu podići na viši nivo od postojećeg.
Stabilno stanje u Odbrambenoj industriji Srbije.

Kragujevac, 09.10.2024.
Sednica odbora za Odbrambenu industriju Srbije Industrijskog sindikata Srbije je održana u “Zastava oružju” a domaćini su bili naše kolege iz Industrijkskog sindikat ”Zastava oružje” I predsedavajući odbora Dragan MIlosavljević.
Sednici odbora nije prisustvovao predsednik Industrijskog sindikata “Krušik” kome je zabranjen dolazak na sednicu odbora.
Na osnovu izlaganja koje su članovi odbora podneli o situaciji u preduzećima iz kojih dolaze se zaključilo, da je situacija stabilna, uvećava se obim poslovanja, šire se pojedini proizvodni kapaciteti, beleži se i trend zapošljavanja.
Trenutno u kompanijama su aktivnosti oko potpisivanja kolektivnih ugovora koji se inoviraju I poboljšavaju tamo gde je to moguće. U svim povereništvima se sprovode aktivnosti na jačanju aktiva mladih I sprema se sindikalna škola koju bi naši novi članovi I aktivisti sindikata pohađali.
Do kraja godine će započeti aktivnosti na jačanju ikonstituisanju odbora za bezbednost I zaštitu zdravlja tamo gde ih nema. Bezbednost I zdravlje zaposlenih u Odbrambenoj industriji je prioritet a stradanja I povređivanja radnika moraju biti predupređena radom odbora za bezbednost I zdravlje na radu.
Sednici odbora je prisustvovao I predsednik ISS Dragan Matić.