VESTI
     
 
Nema pomaka po pitanju zahteva sindikata u JCHX Kinsey Mining construction. Razumevanja ima, rezultata nema.
Neophodan napredak u pregovorima u JCHX Kinsey Mining construction




Bor, 11.10.2024.
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Industrijskog sindikata JCHX IS JCHX) su obavili razgovor sa predstavnicima poslodavca sa zahtevom da se raniji dogovori poštuju i sprovode.
Poslodavac je obavestio predsednika IS JCHX Srđana Jančevskog i regionalnog poverenika ISS Mladena Ursulovića da je postupak konstituisanja Odbora za zdravlje i bezbednost na radu pri kraju, radi se Poslovnik a nakon toga će uslediti izbori u kojima će učestvovati svi zaposleni. Tačnije, radnici iz Srbije, Kine i Zambije koji trenutno rade u JCHX Kinsey Mining construction.
Sistem plata i obračuna zarada će biti usklađen sa zakonskom regulativom i biće ugrađen u novi sistem obračuna zarada. U saradnji sa PIO fondom i resornim ministarstvom rešava se evidencija beneficiranog staža i očekujemo da taj proces bude okončan do kraja 2024. godine. Nov način obračuna zarada i novi program će uvažiti potrebu za postojanjem mogućnosti sindikalne kupovine preko potvrda i administrativne zabrane.
Da bi se pomaci desili moramo sačekati da se kolege Kinezi iz menadžmenta vrate sa godišnjeg odmora krajem ovog meseca. Do tada sindikat će poslodavcu dostaviti predlog uvećanja zarada koje su manje u odnosu na druge kompanije u okruženju.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"