VESTI
     
 
Održana III sednica Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije. Evidentan razvoj sa novim sindikatima, stabilne finansije, okrenutost ka mladima i daljem napretku.
Sveukupan rast Industrijskog sindikata Srbije




Beograd, 24.05.2024.

Nakon dužeg perioda održana je sednica Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije. Izveštaje o radu podneli su predsednik Dragan Matić i predsednik Nadzornog odbora Slaviša Ilić.

Izveštaj o radu ISS je obuhvatio period preko godinu dana a tokom tog perioda su održane dve sednice Predsedništva i sednica Nadzornog odbora.




Mnogobrojne željene i neželjene aktivnosti su rezultirale uzletom po pitanju novih organizacija i članova sa mnogobrojnim međunarodnim aktivnostima, odličnim radom našeg pravno- ekonomskog tima i advokatske kancelarije.

Početak 2024. godine je rezultirao potpisivanjem novih i inoviranjem postojećih kolektivnih ugovora a čitav pregovarački proces je opterećen izuzetno složenom situacijom u auto-industriji i kooperantskim firmama.

Postoje i problemi kod kineskih poslodavaca (Linglong) koji olako ulaze u situacije utuženja i inspekcijskog nadzora ali negativna iskustva ne doprinose da promene ponašanje i počnu da poštuju radnike i srpsko zakonodavstvo.

Mladi članovi sindikata i promenjene strukture u odborima sindikata u preduzećima nalažu da se do jeseni organizuju sindikalne škole i obuke na regionalnim nivoima, to važi i za odbore za zaštitu zdravlja i bezbednost na radu, naročito nakon izmena u zakonskoj regulativi.

Glavni odbor je usvojio i Izveštaj Nadzornog odbora, završni račun za 2023. godinu, konstatujući da je finansijska situacija stabilna, tačnije rast finansija je evidentan a finansijsko poslovanje ISS u okvirima zakona.

Dogovoreno je da se u narednom periodu konstituišu strukture Sekcije mladih na nivou povereništava a nakon toga i na nivou Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"