VESTI
     
 
Radna poseta Industrijskog sindikata Srbije sindikalnim povereništvima Zrenjanina. Progon sindikata u Linglongu i Securitasu. DAD DM stabilno poslovanje, puno poštovanje odredbi zakona i Kolektivnog ugovora.
Progon sindikata u Linglongu i Securitas services




Zrenjanin, 11.05.2023.

U radnoj poseti povereništvima Industrijskom sindikata Srbije (ISS) u Gradu Zrenjaninu je bio predsednik ISS Dragan Matić.

Sastanci su obavljeni sa sindikalnim rukovodstvo Industrijskog sindikata DAD DM i predstavnikom poslodavca i tom prilikom su razmenjene informacije o situaciji u samoj kompaniji te date informacije o aktivnostima ISS na globalnom nivou koje mogu biti od dobrobiti za radnike i poslovne sisteme u Srbiji.

Što se tiče Linglonga on nastavlja po starom, nakon davanja otkaza predsedniku Industrijskog sindikata Linglonga Kondanu Dalinu i nakon odbijanja uključenja Agencije za mirno rešavanje radnih sporova RS, nastavlja se progon i zlostavljanje novoizabranog predsednika IS Linglonga koji se brutalnim metodama privodi saslušanju od strane predstavnika poslodavca.



ISS će podneti prijavu za zlostavljanje na radu, prijavu za diskriminaciju i obavestiti IndustriAll Evropu i IndustriAll Global o ponašanju Linglonga prema predstavnicima sindikata.

Slična situacija je i u preduzeću Securitas services gde se sprovodi obespravljenje radnika i rukovodstva IS Securitas, članova sindikata sa ciljem da se zastraše.

ISS će i prema Securitasu preduzeti niz mera koje nam omogućava srpsko zakonodavstvo, pre svega angažovanje Inspekcije rada a nakon toga pokretanje postupka pred Agencijom za mirno rešavanje radnih sporova RS i na kraju utuženje poslodavca.

Sutuacija u Linglongu i Securitasu je slika neodgovornih i bahatih poslodavaca koji se često pozivaju na podršku države, tačnije predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji kako oni sami kažu „ drži njihovu stranu“. Pa, videćemo!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"