VESTI
     
 
U okviru projekta BTUC4R Recovery održana je Nacionalna radionica za mlade članove sindikata čiji su sindikati članovi IndustriAll Evropa i IndustriAll Global.
Radionica za novu snagu sindikata bolji socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje




Vrnjačka banja 15-17. mart 2023.

Radionica „Izgradnja sindikalnih kapaciteta za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održiv industrijski oporavak u središnjoj i istočnoj Evropi“ koji sprovodi IndustriAll Evropa i IndustriAll Global uz podršku Evropske unije je održan u Vrnjačkoj Banji a učesnici su bili mladi članovi srpskih sindikata UGS“Nezavisnost“, Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijski sindikat Srbije.

Navedeni sindikati su za radionicu delegirali mlade članove koji prolaze period obuke i edukacije za organizatore u okviru svojih sindikata. Industrijski sindikat Srbije je na Radionici imao sindikalce iz ZIJIN Cooper , Magna, Zastava oružje, dok je našim dvoma predstavnicima iz Aptiv Novi Sad poslodavac onemogućio dolazak na radionicu. Trodnevne aktivnosti su bile dinamične, rad u malim grupama, prezentacije instruktora iz IndustriAll Evrope su učesnicima približile svet sindikalnih kampanja, značaja socijalnog dijaloga i postojanje kolektivnih ugovora.

Mladi aktivisti su pokazali zainteresovanost i solidno poznavanje tema koje su bile predmet Radionice. Među mladima nema podela, naklonjeni su jedni drugima i oni predstavljaju resurs za saradnju među sindikatima.




 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"