VESTI

„Aptiv“ Novi Sad onemogućio aktivistima Industrijskog sindikata Srbije da učrestvuju na međunarodnom sindikalnom seminaru. Ćutanje do poslednjeg dana. Ima elemenata diskriminacije i zlostavljanja.
„Aptiv“ sprovodi diskriminaciju sindikata

Novi Sad, 15.03.2023.
Kao članica IndustriAll Evropa i IndustriAll Global Industrijskii sindikat Srbije i njegovi aktivisti su obuhvaćeni programom obuka koje te organizacije sprovode u Srbiji. Nacionalna radionica o organizovanju i novom učlanjivanju pod nazivom „Izgradnja sindikalnih kapaciteta za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski oporavak u srednjoj i istočnoj Evropi“ održava se a da je dvoma aktivista Industrijskog sindikata Srbije iz Aptiva onemogućeno da učestvuju u radu Radionice.
Poslodavac je blagovremeno obavešten o Radionici, primio je poziv za sindikalne aktiviste a onda je dan pre održavanja Radionice dao negativan odgovor, usmenim putem. Neozbiljno , neprofesionalno i neodgovorno!
Industrijski sindikat Srbije razmatra pokretanje određenih mogućih postupaka prema poslodavcu zbog zlostavljanja i diskriminacije.
Prosleđen je i zahtev poslodavcu da hitno primi predstavnike Industrijskog sindikata Srbije kako bi pojasnio jedan krajnje neproduktivan i nezakonit postupak.
Podsećamo da se „Aptiv“ sramno i nezakonito poneo i prema kolegama iz Samostalnnog sindikata metalaca Srbije koji postoji u „Aptivu“ Leslpvac. Predsednik sindikata dobio je otkaz, vođenjem sudskog spora je vraćen na posao a „Aptiv“ je dobio šamar. Da li treba još jedan da se opamete?