VESTI

Održana Skupština Industrijskog sindikata Srbije „APTIV „Novi Sad. Radnici traže alternativu
sindikata koji deluju u „APTIV-u“. Prvi rezultati projekta „ BTUC4R“.
Novi sindikati u Industrijskom sindikatu Srbije

Novi Sad, 24.02.2023.

Ciljevi evropskog projekta „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski razvoj“ daju svoje prve rezultate u strukturama Industrijskog sindikata Srbije.

Projekat „BTUC4R“ koji je osmišljen i sprovodi se od strane IndustriAll Evropa je homogenizovao sindikata članice IndustriAll Evropa i prvi rezultati su ohrabrujući. Ne samo u Industrijskom sindikatu Srbije već i kod drugih sindikata koji su deo projekta „BTUC4R“.

Nakon više od dve godine postojanja u „APTIV-u“ Novi Sad je održana Skupština Industrijskog sindikata Srbije i na taj način otpočinje delovanje sindikata u „APTIV-u“ koji ima pogon i u Zaječaru i Leskovcu.

Uskoro će sa radom otpočeti i povereništvo Industrijskog sindikata Srbije u Zaječaru. Ovo je izazov za Industrijski sindikat Srbije a decenijsko sindikalno iskustvo i prisutnost u multinacionalnim kompanijama koje su prisutne u Srbiji će olakšati naše kontakte i saradnju sa rukovodstvom „APTIV-a“. Fer odnos, poštovanje zakona i radnika su dobar osnov za saradnju i podelu odgovornosti za uspešan rad „APTIV-a“ u Srbiji.