VESTI
     
 
Nezakonje i diskriminacija, svakodnevica u „Magna Seating“. Nastavljaju se nacistički pokušaji preuzimanja sindikata od strane poslodavca.
Nacističke metode u „Magna Seating“ Odžaci




Odžaci, 09.01.2023.
Za poznavaoce „Magna Seating“ Odžaci te njihovih dela i nedela izrečena kvlifikacija na početku teksta, nacističke metode, nije iznenađenje.
Za ranije izrečene kvalifikacije predsednik Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dragan Matić je dao obrazloženja, koja su od strane tužilaštva prihvaćene te su pokušaji Magne propali.
Poznato je da „Magna“ ima svoj sindikat, mislimo na Samostalni sindikat tekstila, kože i obuće koji u Magni ima povereništvo ali sindikalnog rada nema. Namera Magne je da prisvoje i Industrijski sindikat Srbije ali to će biti malo teže.
Verujući da odlazak Manfreda Kolera, bivšeg direktora i vođe progona sindikalnih aktivista i članova Industrijskog sindikata Srbije, predstavlja pomak u pravcu normalizacije odnosa između Magne i Industrijskog sindikata Srbije, poslat je zahtev za održavanje sastanka novog rukovodstva Magne i predstavnika Industrijskog sindikata Srbije.
Odgovor Magne je stigao i spremnost da do toga dođe ali je Magna uslovila ko će biti predstavnici ISS na tom sastanku. E, to je ta nacistička metoda, da ti oni određuju predstavnike, a ne sindikat. Magna zabranjuje sveta demokratska načela da sindikat bez pritisaka i uslovljavanja bira svoje predstavnike a Magna je otišla i korak dalje pa zabranjuje da predsednik ISS Dragan Matić učestvuje na pomenutom sastanku.
Industrijski sindikat Srbije je uzvratio predlogom da on uslovi Magni ko neće biti na sastanku od njihovih predstavnika. I naravno, to od Magne nije prihvaćeno.
Industrijski sindikat Srbije namerava da zatraži uključenje Agencije za mirno rešavanje radnih sporova koja je i do sada pokušavala da „Magnu Seating“ privede poštovanju zakona i razumu ali je Magna to odbijala. Magni je draža već isprobana naci metodologija.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"