VESTI
     
 
USS „Sloga“ prezentovao alternativni Zakon o radu. Podršku zakonu potvrdila većina srpskih sindikata.
Novi Zakon o radu za radničko bolje sutra




Beograd, 22.12.2022.

Skoro decenijska primena i neprimene Zakona o radu te posledice koje su primene i neprimene ostavile po radništvo Srbije su motivisale USS „Sloga“ da uz podršku „OLOF Palme International centra“ organizuju konferenciju za štampu, prezentujući „alternativni“ Zakon o radu.

Alternativni Zakon o radu je rezultat rada tima stručnjaka i poznavaoca ove problematike sa profesotom Mariom Reljanovićem načelu.




USS „Sloga“ su tokom 2022. godine održali na desetine tribina širom Srbije, predstavljajući alternativna rešenja Zakona o radu, što je omogućilo da sindikati i radnici daju svoja mišljenja i sugestije. Svojim prisustvom na konferenciji srpski sindikati su dali podršku novom viđenju i rešenjima sadržanim u alternativnom zakonu alii USS“Sloga“ na istrajnosti da se o ovome polemiše i piše.

Namera je da ovakav format zakona uđe u proceduru usvajanja u Skupštini Republike Srbije.

U radu i diskusijama su učestvovali predstavnici UGS“Nezavisnost“, ASNS, Vojni sindikat Srbije i Industrijski sindikat Srbije.

Da bi ova alternativa bila naša realnost neophodno je da sindikati iskažu dodatnu solidarnost i ostvare akciono jedinstvo ukoliko želimo Zakon o radu za radničko bolje sutra.




 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"