VESTI
     
 
Zahtev borskih sindikata po pitanju beneficiranog radnog staža rezultirao formiranjem Komisije Ministarstva rada i socijalne politike.

KOMISIJA ZA BENEFICIRANI STAŽ





29.06.2010.
Socijalna odgovornost se najbolje pokazuje kroz konkretne aktivnosti sa krajnjim ciljem zaštite najugroženijih kategorija kroz zakonodavnu regulativu. Potvrda ovom stavu Industrisjkog sindikata Srbije daju aktivnosti ministra Rasima Ljajiæa koji se obilaskom proizvodnih pogona RTB-a lièno uverio da zaposleni, naroèito žene, u pojedinim pogonima RTB-a rade u izuzetno teškim uslovima te je neophodno da se takva postojeæa situacija pretoèi u beneficirani radni staž.
Borski sindikati, veæ duži vremenski period traže da se kroz izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju prepoznaju i da moguænost da se takva radna mesta proglase za beneficirana.
Industrijski sindikat Srbije se takoðe zalaže da se preduzmu sve zakonske mere kako bi ta radna mesta bila zdrava i bezbedna a radnici zaštiæeni. Iz navedenih razloga ministar Ljajiæ je uvažio zahteve sindikata i formirao Komisiju koja æe se baviti tim pitanjima.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"