VESTI

Srpski sindikati članice IndustriAll Evropa zajedno na jačanju kapaciteta i brojnosti svojih organizacija kroz „BTUC4R“ projekat.
Predsednici sindikata preuzeli odgovornost za projekt „BTUC4R“

Beograd, 28.11.2022.

Predsednici srpskih sindikata Samostalni sindikat metalaca Srbije, Granski sindikat RIE „Nezavisnost“, GS metalaca „Nezavisnost“, GSPPI „Nezavisnost“ i Industrijski sindikat Srbije članice IndustriAll Evropa su u Beogradu razmatrali izazove koji sa sobom nosi projekat „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održiv industrijski oporavak u srednjoj i istočnoj Evropi“. (BTUC4Recovery).

Domaćin ovog sastanka je bio GS RIE „Nezavisnost“ a sastanak je rezultirao dogovorima o zajedničkoj saradnji i međusobnoj podršci kako bi se ostvarili zajednički proklamovani ciljevi projekta.

Ovo je jedinstvena prilika da se ukaže na srodnost sindikata, zajedničke probleme sa ciljem nalaženja mogućih zajedničkih rešenja.

Ključ uspeha je u prestanku loših kampanja, stvaranju dobre atmosfere saradnje na nivou kompanija i insistiranje na zajedničkom delovanju, naročito u trenucima kolektivnog pregovaranja i zaštite sindikalnih aktivista.