VESTI
     
 
U Boru održana radionica „Kako do borbenog sindikata“. Industrijski sindikat Srbije i Radnički glas posvećeni jačanju struktura sindikata i izbegavanju zamke birokratizovanih sindikata i lidera.
Kako do borbenog demokratskog sindikata?




Bor, 27.11.2022.

Saradnja Industrijskog sindikata Srbije i Radničkog glasa je rezultirala održavanjem radionice „Kako do borbenog sindikata“. Radionica je održana u Boru a učesnici radionice su bili mladi radnici Industrijskog sindikata ZIJIN iz Bora i Majdanpeka.

Cilj radionice je da se doprinese omasovljenju i jačanju sindikalne strukture i kapaciteta kako bi se radnici, članovi sindikata izborili za svoje interese.

Mladi sindikalci su imali priliku da upoznaju nove tehnike i veštine sindikalnog rada, kao alate u kreiranju borbenog i demokratskog sindikata. Novi mladi lideri su potreba u stvaranju struktura po potrebi njih samih i vremenu u kome žive i rade.

Radionica je deo programa od šest blokova koje treba sprovesti do polovine 2023. godine i deo je sprovođenja projekta IndustriAll Evropa „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski razvoj u srednjoj i istočnoj Evropi“.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"