VESTI
     
 
Održana II sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije. Period iza nas dinamičan i izazovan.
Industrijski sindikat postaje sindikat mladih




Beograd, 07.10.2022.

Druga sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije se održava u vremenu kada svakodnevno slušamo vlastodršce o problemima koji su naša svakodnevica a produkt su besramnih kampanja kojima se građani sluđuju.

U takvom okruženju sindikalni rad postaje utopija sa izazovima koji iziskuju napor da se sindikalno deluje a da to radnici i građani razumeju. U takvim neuslovima ISS uspeva da kako-tako opravda svoje postojanje.

Prethodni period rada ISS je okrakterisan od strane predsednika ISS Dragana Matića kao „dinamičan i izazovan“.

ISS je 2022. godinu proglasio godinom mladih u sindikatu i sa velikom izvesnošću taj cilj će biti ostvaren.

„Uspavana povereništva“ ISS počinju buđenje, kreću sa aktivnostima, javljaju se mladi lideri pred kojima je budućnost i napredak.

ISS iskazuje spremnost da sa drugim sindikatima izgradi strategije zajedničke borbe sa ciljem postizanja rezultata koje će radnici Srbije i naši članovi osetiti u novčanicima.

Izveštaj Nadzornog odbora ISS kaže da su finansije stabilne, posluje se u duhu „dobrog domaćina“, finansijska disciplina je na zavidnom nivou a solidarnost sa najugroženijima je svakodnevica ISS.

Kolektivni ugovori u preduzećima gde je ISS potpisnik istih se poštuju, nanovo potpisuju, uvažavaju kriznu situaciju i rat u Ukrajini.

Do kraja godine ISS planira održavanje sednice Glavnog odbora sa rezultatima na ponos svih nas.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"