VESTI
     
 
„Magna Seating“ nastavlja sa obespravljenjem radnika. Godišnji odmori od pet dana kao nagrada za radnike.
Bezakonje u „Magna Seating“




Odžaci, 20.07.2022.
Industrijski sindikat Srbije je već govorio o „Magna Seating“ svinjarijama i konstantnosti kršenja zakona koja za posledicu imaju ponižavanje radnika i države Srbije.
Ono što je firer (direktor) Koller najavio a tiče se korišćenja dana godišnjeg odmora je doživelo svoju realizaciju u vidu Rešenja za godišnji odmor od pet radnih dana.
Industrijski sindikat Srbije je upozorio polodavca o nezakonitosti takvog postupka a izvršena je i prijava Inspektoratu rada u Somboru koji je izvršio nadzor i ostavio poslodavcu prostor za izjašnjenje.
Samostalni sindikat tekstila, kože i obuće kao potpisnik Kolektivnog ugovora i kao garant njegovog poštovanja je ostao bez reakcije kao i mnogo puta ranije a navodi predsednika SS TKO Radojka Jovanovića da je „Magna Seating“ loš i neodgovoran poslodavac više ne važe. Koliko to košta?
Industrijski sindikat Srbije je svim članovima Industrijskog sindikata“Magna Seating“ i ostalim zaposlenima obezbedio besplatnu pravnu zaštitu i advokate u slučaju da žele da tuže „Magnu“.
Potrebno je da dostavite fotokopiju Rešenja o godišnjem odmoru (ako ga imate) ili kopiju isplatnog listića gde se vidi korišćenje godišnjeg odmora.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"