VESTI
     
 
„Magna Seating“ podelila stotine Novogodišnjih i Božićnih čestitki radnicama, radnicima i mladim majkama. Čestiitkama se pridružio i Samostalni sindikat Tekstila.
„Magna Seating“ porodiljama otkazima čestitala Božić i Novu godinu




Odžaci, 13,01.2022. godine

Rukovodeći se ranijom praksom Austrougarske monarhije i nacističke Nemačke da srpskom življu nanesu nesreću, smrt i bol u dane koje Srbi obeležavaju kao svoje verske ili nacionalne praznike, Kompanija „Magna Seating“ –Odžaci je iskoristila Pravoslavni Božić i Novu godinu da stotinama radnika i mladim majkama podeli otkaze. Prva grupa od preko 100 radnika otkaze je dobila 15. decembra a 15. januara je otkaze dobila druga grupa radnika. U podeli otkaza nije bilo milosti a to su najbolje osetile mlade majke koje u ovoj situaciji u kojoj se nalaze ne mogu očekivati bilo kakvo zaposlenje.



Čestitka je u duhu dosadašnjeg tretmana prema radnicima „Magne“ a sada im se u tome pridružio i Samostalni sindikat TKO na čelu sa predsednikom Radojkom Jovanovićem.

Kolega Radojko studiozno i poslušnički sprovodi sve naume poslodavca u obespravljenju radnika, zajedno daju lažna obećanja i učestvuju u progonu aktivista Industrijskog sindikata Srbije. Jedno od datih a neispunjenih obećanja je da će radnici koji budu poslati na plaćeno odsustvo dobijati 100% zarade. Tada je rečeno da je Industrijski sindikat Srbije tražio 60%, što je zakonom predviđeno i da se Samostalni sindikat „izborio“ za 100%. Znate šta su radnici dobilii? E, baš to! Većini radnika je „Magna“ pojela dane godišnjeg odmora za 2022. godinu. Šta će radnici dobiti kao zamenu za dane godišnjeg odmora? E, opet baš to! Kolega Radojko je takođe obećao da će poslodavac svim radnicima koji su vakcinisani isplatiti bonus od 50 evra. Pravedno, da pravednije ne može biti.

A šta su dobili oni koji su u pogonima „Magne“ navukli bolest, radili u nenormalnim radnim uslovima, oni koji imaju teške posledice od Kovida 19 i trajno narušeno zdravlje?

Zašto je Samostalni sindikat TKO i Radojko tako besramno izvršili diskriminaciju radnika, podelio kolege koji rade za istim mašinama i jedu isti hleb!? Bolesno da bolesnije ne može biti!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"