VESTI
     
 
Неопходност обједињавања колективних уговора у Сектору коже европских произвођача. Пројекат Европске уније ЕРИЦА на пола пута.
Пројекат ЕРИЦА о колективним уговорима у сектору коже




Брисел, 10 децембар 2021

Европска база података о колективним уговорима у сектору коже је скоро завршена. Социјални партнери у европској кожној индустрији дају позитивну оцену свог пројекта који ће пружити јединствен алат за поређење суштинских исхода колективног преговарања. Пројекат ЕРИЦА (Кожа: Европски репозиториј индустријских колективних уговора), који спонзорише ЕУ, почео је у фебруару 2021.

Партнери из Пројекта ЕРИЦА су одржали Трећи Управни одбор 2. децембра. ЕРИЦА партнери су успешно завршили прву фазу свог програма рада. Заиста, главни елементи колективних уговора у сектору штављења у 7 земаља чланица ЕУ које учествују у пројекту су сада прикупљени како би се интегрисали у он-лине базу података. Технички радови на стварању базе су такође скоро завршени. Са 26 тема за претрагу развијених у преко 30.000 речи, које су доступне и на националним и на енглеском језику, овај јединствени алат ће омогућити друштвеним партнерима у сектору сунчања да упореде кључне теме од значаја за подршку њиховом колективном преговарању и ширење најбоље праксе. Док ће база података за претраживање бити могућа за партнере, јавни део ће понудити опис и опште информације о колективним уговорима, као и друге релевантне информације и закључке пројекта. Европска индустрија коже поново показује лидерство у друштвеним питањима, нудећи алате који служе и послодавцима и радницима да осмисле радне односе будућности.

Са овом првом прекретницом, партнерска удружења у Шпанији, Мађарској, Португалу, Француској, Италији и Немачкој почеће да организују националне радионице о социјалном дијалогу о темама које се односе на предмет, укључујући развој вештина и одрживост. Ови састанци ће се одржати између јануара и марта 2022.

Завршни састанак биће организован 5. априла 2022. Овај онлајн догађај ће омогућити свим заинтересованим странама у сектору да се окупе и открију овај јединствени алат и дебату о суштинским аспектима од значаја за будућност ланца вредности коже.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"