VESTI
     
 
Agencija za kvalifikacije održala dvodnevnu konferenciju „Reforma kojoj smo posvećeni“. U Sremskim Karlovcima.
Reforme kojima smo posvećeni




Sremski Karlovci, 28.-29. oktobar 2021. god.

Agencija za kvalifikacije je održala dvodnevnu Konferenciju u Sremskim Karlovcima „Reforma kojoj smo posvećeni“ uz učešće predstavnika ministarstava, eeksperata, socijalnih partrnera, Agencije za kvalifikacije, predstavnika EU, GIZ-a...

Uvodno obraćanje prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića je stvorilo prostor da svi učesnici konferencije uvide posvećenost i rešenost Vlade RS da NOKS-Nacionalni okvir kvalifikacija, Agencija za kvalifikacije i Sektorska veće ispune proklamovane ciljeve i Srbiju dovedu u poziciju ravnopravng partnera na polju evropskih kvalifikacija i obrazovanja.

O kvalifikacijama se govorilo kao faktoru koji bitno poboljšava i utiče na kvalitet života građana kao i intenziviranju aktivnosti obrazovanja odraslih kroz kvalitet postojećih obuka.

Jelena Kalezić ispred Agencije za kvalifikacije je pojasnila napredak na polju priznavanja stranih diploma, koje sa sobom donose stranci koji u sve većem broju dolaze u Srbiju prateći svoje matične kompanije.



Inspirativno i poetično izlaganje je imao dir. Agencije za kvalifikacije prof. Dr Časlav Mitrović koji je ukazao na impresivan rezultat obrazovanja u Srbiji kako u prošlosti, tako i u sadašnjosti i činjenicu da Srbija na polju obrazovana ima čime da se podiči. To izlaganje je direktor Agencije nazvao „Povratak u budućnost“.



Panel diskusije, kao i mnogobrojne prezentacije koje su upriličene tokom dva dana su u značajnoj meri podigli nivo znanja svih učesnika konferencije kao i predstavnika sindikata koji su u njoj učestvovali.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"